city tripjes
Blijf op de hoogte en volg Monique
16 Augustus 2014 | Cuba, Las Morlas
Gisteren zijn we gaan duiken en snorkelen in het zuiden van Cuba. In de Caribische zee in het nationale park: Cienaga de zapata. Prachtige kleuren en veel leven onder water. En Yuri, de duikinstructeur, heeft ons getrakteerd op een lunch in een plaatselijk restaurantje. Omdat we in het national park zitten hebben ze ook meerdere dieren bij het restaurant. Een hertje, kippen en een vijver met krokodillen en schildpadden. Heel leuk alleen een beetje jammer dat ze ook op het menu stonden en dus ook op ons bord lagen. Ik ben zo blij dat ik vegetarisch ben. En de meiden nu ook geloof ik! De krokodil was wel lekker zei Peter maar het schildpadje laat hij voortaan staan. Vooral omdat wij het zo zielig vonden :(
Op de terugweg zijn we bij Yuri thuis kennis gaan maken met zijn familie. We zijn gelijk uitgenodigd om dinsdag als afscheid te komen eten bij ze :) ik heb nog maar een keer gezegd dat ik vegetarisch ben...
Vandaag zijn we naar Trinidad geweest en naar Cienfuegos.
2 prachtige authentieke steden. Heerlijk even cultuur gesnoven en prachtige gebouwen bekeken en natuurlijk gefotografeerd!
Onderweg bij een café langs de weg dronken we koffie. Ik was het al snel zat en wilde foto's maken van de omgeving. Ik loop een beetje rond en toen werd ik gewenkt door een oud mannetje om mee de bossen in te lopen. Klinkt raar en onverantwoord maar deze man straalde wel iets betrouwbaars uit. Dus ik tegen de meiden gezegd dat ik met die man mee zou lopen maar dat ze wel peter even moesten halen die nog koffie aan het drinken was. Maar die oude man wilde gewoon graag zijn bananenbomen en suikerplanten laten zien. Hij had een eigen stukje grond waarop hij verbouwde. Ik kreeg direct een banaantje aangeboden en toen peter en de meiden erbij kwamen ging hij suikerriet hakken voor ons. Zo lief. Totaal geen kwade bedoelingen. We hebben hem wat peso's gegeven en toen natuurlijk even een fotootje gemaakt. Wat een mooie Cubaan.
Al met al weer 2 heerlijke, lange dagen waarin we weer een mooi stukje van Cuba hebben leren kennen. Nu even 2 rustdagen en dan gaan we maandag zwemmen met de dolfijnen!
Dikke knuffel monique xxx
16 Augustus 2014 - 15:30
Yvonne:
Leuke verhalen weer monique, jullie maken ook allemaal leuke dingen mee.
Geweldig, genieten maar knuffel van ons xxx -
16 Augustus 2014 - 16:51
Mams En Pa :
leuk weer om je verslag te lezen , blijf maar vegetarisch zolang je in Cuba ben . veel liefs en kus xxxx